Wednesday, April 22, 2009

Takde air

Pagi tadi rumah kami kat apartment Flora Damansara takde air lagi. Tak tahulah apa sebabnya Syabas putuskan bekalan. Tanpa notis. Tanpa pengumuman.

Maka ramailah orang membebel di dalam lif tadi masa aku turun nak gi kije. Aku mcm biasalah merungut dalam hati dan lepas kat sini.

Kawasan aku duduk tu, dalam Bandar Damansara Perdana. Bawah DUN Bukit Lanjan yang diwakili oleh ADUN-nya yang tersohor yakni Cik Eli kita. I wonder, kenapa Syabas selalu potong air. Alasannya, banyak tunggakan belum dibayar pemilik & penyewa. Setakat statistik yang ditampal kat notice board, utk blok C, D, E, F, G, H..... dah reduce tunggakannya sekitar 400k lebih.... berbaki dalam 600k. Atau pun ada apa2 penyelenggaraan hari ni, wallahua'lam.

Satu lagi teori aku, sebab ramai orang undi Eli masa PRU 2008 dulu kot... Jadi, mungkin sesetengah staf Syabas yang Umno ni play around with that sentiment to cut the water supply. Betul ke? Wallahua'lam. Nampak macam tak munasabah sebab ramai orang luar di apartment ni.

Bila nak stabil water supply nih? Tengok tunggakan, kadang-kadang bengang jugak yang tak bayar ribu-ribu satu rumah tu. Apa yang dah berlaku?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...