Saturday, April 11, 2009

Gomo Kelate Gomo

Male ni Kelate lawe Slangor di Bukit Jalil. Sapo suruh bakar kenderae poklih tuh... Hawu la demo nih...sapa ko Nuar Muso ngepek dale Brito Harie hari ni,"...ado oghe nok tgk Kafa mati..." Bakpo ke neh? Gitu mo nah!

Meme oghe-oghe Kelate semangak sunggoh musim Liga Super tahun nih. Kelate leading Liga tu buleh kiro la jugok lamonyo. Huuisshhhhh, jange.., biso! Main mene sokmo. Sedak ngolek... nge Indra ado, Khalid ado, Daudsu ado... the return of Halim Napi the debe.... Cumo defense la teruk sikit, banyok bocor. Mujur score banyok jugok. Penuh stadium Sulte Mamat ko-4 denge pnyokong-pnyokong kalu main di kelate gak. Meroh mere stadium tuh... Tapi duo tigo menjok ni, mulo nga kekalohe pado Negeri Smile dale pialo FA kot atau pun sebelom tu lagi maso lawe Slangor, jadi kuca bara habih sek-sek nyokong nih. Pah kat ku pening palo.

Aku sedih tengok tok guru komen dale Buletin Utamo sari slepah rusuhe tu berlaku... Denge pakai serbe putih juboh puteh dio, lilit serbe hitam putih ttekok dia, dio jawak soalan wartawe. lebih kure dio kata, dio kecewo, dia malu... hok sejuk sket dio ghoyak kito ddo'o smugo ni la hok pertamo den hok ngelah berlaku gini. Tok spatut Kelate negeri di bawah payunge Isle jadi gitu mo lalu...lebih kure dipetik beliau sebaga berkato lah...

Lo ni kelate digela dengan jolokke namo The Red Warriors... dulu Sang Kije jah... Tapi tengok ko caro gayo pnyokong-pnyokong hok TV1 amik gamba baru-baru nih, stengoh-stengoh tu supo Red Devils jah...ttepik hhu hha hhu hhaa. Tapi gak Red Devils tu gelare Manchester United... lagi suko la demo keno panggil gitu...narak ko gitu mo nah ko keno panggil sbaga devils... jange laa...

Kito harap, demo hok mari turun stadium tahun depe nih lebih jjuruh laa. Hoo la tahun depe doh la mugo FAM gatung Kafa dari wat sebare pertandinge ssitu tahun nih. Abih rugi Kafa...chede nok wat friendly lawe Brazil nah tahun ni... nge lawe Kuwait. Rugi alik kito jugok wei... Ingat la sket, stadium tu la hok tepat wat semaye hajat, doa munajat maso-maso diperluke...jange laa ppunoh nama baik kelate lagi sbaga bumi Serambi Mekoh nih. Jago molek stadium tu... Doh la stadium ado so tu jah. Oghe Kelate buke gitu... Di tepat-tepat lain pon, mace male nih, jange wat pranga koksei-koksei de gak... malu kokre jah... Nok baka kreto poklih sangat kalu debe sangat gak, mari turun demo anti ISA bule 6 di KL... Sero agah nok lawe gah medih mato FRU gak, kito mari laa demo tu... lawe poklih di stadium tok ddegish...takdok kelah...poklih sikit jah ssitu...sini ramai..bertrak-trak...bo lah...

Ok lah sapa sini dulu...

2 comments:

Anonymous said...

Salam,
Sekadar berkongc ape yg kabarnye sbenarnye berlaku..
Kejadian rusuhan or kaco bilau tuh kate nye xdek kaitan pun ngn bola. Cume lps game abis, de polis p pukul@hentak pale sorng budak umor 14thun (xtau lah budak nih watpe,mgkin budak nih wat salah tp cara polis amik tindakan tu dikire agak over) smpei org ramei kat ctu nek geram@berang lalu marah smpei p bakar kendraan polis n stat lah kaco bilau.Polis yg pukui bdak tu org Sabah.
De jgkla pemilik kedai yg ngah nk tutup kedai yg skang neh x ley celik matenye dek terkene gas pemedih mate yg di baling direct to him.
huhu..wallahu'alam.

p/s: tp pnyokong klate memey smgt dale gapo2 pung. eheh

tengku azri said...

sapo nih anonymous ni?

Takdok 'kredit' la pakai namo anonymous jah... letak la nama/link/emel ke supayo oghe blh tahu sapo & bertanyo lbh detail...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...