Wednesday, June 27, 2007

Nasi Goreng USA, Fresh Apple & Nafsu

Alhamdulillah syukur bagi Tuhan sekalian alam kerana dpt lg kiranya diri ini berpeluang menulis lagi di ruangan yg sempit ini (sempit dr segi masa, ruang, kesempatan).

27/6 adalah tarikh di mana diri ini berjaya lulus ujian test JPJ bagi amik lesen kereta. Susah belajar bawa kereta jika dibandingkan dengan bawa kereta itu sendiri. Dekat 10 kali langgar tiang masa berlatih parking.... Terlintas kdg2, were I not talented in driving car? Usaha tangga kejayaan & alah bisa tegal biasa.

W/pun di hari test tu parking tak berapa betul sgt, kereta dlm kedudukan senget tp, lulus juga sebab mematuhi semua syarat iaitu tak cecah tiang, badan & tayar keta masuk full dlm kotak kuning & wat sume2 tu within 5 minutes. Alhamdulillah.

Ujian jalan raya buat dulu sebenarnya. OKla dpt 18/20... ke tak OK? Ikutlah.

Mlm harinya mmg terlintas nak raikan diri sendiri... dengan makan lebih sikit. Ikut nafsukah begitu? Terukkah makan begitu? Duk fikir2, kira2, akhirnya decided jugak nak makan spt yg tertera... biasalah makan dkt luar...

Fi ra'yi, sujud syukur adalah sebaik2 keraian bagi kegembiraan yg diperolehi.

Akhirnya diri berjaya menghilangkan sedikit rasa inferior terhadap kawan2 muslimat yg kuketahui terer bw keta... (listed by firstly-encountered).. e.g. 'ain, izni, baz, haizan, haninah... fact that kawan2 pempuan blh bw keta mmg sesuatu yg make me felt very inferior...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...