Wednesday, June 27, 2007

Nasi Goreng USA, Fresh Apple & Nafsu

Alhamdulillah syukur bagi Tuhan sekalian alam kerana dpt lg kiranya diri ini berpeluang menulis lagi di ruangan yg sempit ini (sempit dr segi masa, ruang, kesempatan).

27/6 adalah tarikh di mana diri ini berjaya lulus ujian test JPJ bagi amik lesen kereta. Susah belajar bawa kereta jika dibandingkan dengan bawa kereta itu sendiri. Dekat 10 kali langgar tiang masa berlatih parking.... Terlintas kdg2, were I not talented in driving car? Usaha tangga kejayaan & alah bisa tegal biasa.

W/pun di hari test tu parking tak berapa betul sgt, kereta dlm kedudukan senget tp, lulus juga sebab mematuhi semua syarat iaitu tak cecah tiang, badan & tayar keta masuk full dlm kotak kuning & wat sume2 tu within 5 minutes. Alhamdulillah.

Ujian jalan raya buat dulu sebenarnya. OKla dpt 18/20... ke tak OK? Ikutlah.

Mlm harinya mmg terlintas nak raikan diri sendiri... dengan makan lebih sikit. Ikut nafsukah begitu? Terukkah makan begitu? Duk fikir2, kira2, akhirnya decided jugak nak makan spt yg tertera... biasalah makan dkt luar...

Fi ra'yi, sujud syukur adalah sebaik2 keraian bagi kegembiraan yg diperolehi.

Akhirnya diri berjaya menghilangkan sedikit rasa inferior terhadap kawan2 muslimat yg kuketahui terer bw keta... (listed by firstly-encountered).. e.g. 'ain, izni, baz, haizan, haninah... fact that kawan2 pempuan blh bw keta mmg sesuatu yg make me felt very inferior...

Wednesday, June 06, 2007

Perhimpunan Aman Membantah Kekejaman Tentera Thailand Terhadap Umat Islam Selatan Thai

Imam-Imam mereka ditangkap!
Keluarga mereka dibunuh!
Pelajar mereka dari Timur Tengah diperlakukan sesuka hati mereka.
Kasihan umat Islam selatan Thai.

Anda muslim/muslimah?

Marilah sertai satu perhimpunan aman membantah kekejaman kerajaan Thai dan tentera Thai ke atas umat Islam saudara-saudara kita di selatan Thai sana.

Tarikh : 8/6/2007 (Jumaat)
Masa : Selepas solat Jumaat
Tempat : Mula di perkarangan Masjid Tabung Haji selepas solat Jumaat dan berarak ke kedutaan Thailand.

Sampaikan kepada sahabat-sahabat yabg berkelapangan untuk menyertainya sekali.

JOM SAMA-SAMA KITA BERHIMPUN UNTUK MEMBANTAH KEKEJAMAN KERAJAAN THAI TERHADAP UMAT ISLAM SELATAN THAI!

Anjuran DPP WP & DPP S'gor
Baca kenyataan Rasmi Ketua Penerangan DPP WP ttg perhimpunan ini di sini.

Tuesday, June 05, 2007

KEPIMPINAN PAS PUSAT SESI 2007/2009

KEPIMPINAN PAS PUSAT

Pengerusi Tetap
Hj. Abu Kassim Abdullah

Timbalan Pengerusi Tetap
Hj. Hussin Ismail

Presiden
YB. Datuk Seri Abdul Hadi Awang

Timbalan Presiden
Ustaz Nasaruddin Mat Isa

Naib Presiden
YB. Dato' Paduka Husam Musa
Hj. Muhammad Sabu
Ustaz Ahmad Awang

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat
Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man
Ust Idris Ahmad
Ust Abd Ghani Shamsuddin
Dato' Ust Abu Bakar Chik
Dr Syed Azman Syed Nawawi
Dr. Lolo Mohd Ghazali
Ust Abd Ghani Abd Rahman
Sdr Hanipa Maiden
Ust Mujahid Yusof Rawa
Ir Amiruddin Hamzah
Ust Azizan Abd Razak
Ust Taib Azamuddin
YB. Dato' Anuar Tan Abdullah
Dr Zulkiflee Ahmad
Sdr Mazlan Aliman
YB Ust Nik Amar Nik Abdullah
YB Datuk Abdul Halim Abdul Rahman
YB Datuk Takiyyuddin Hassan

Pemeriksa Kira-kira
Sdr Rashidi Hasaan
Sdr Abdul Malek Yusof

************************************************

KEPIMPINAN DEWAN ULAMA' PAS PUSAT

Ketua
Ustaz Mohd Daud Iraqi

Timbalan Ketua
Ustaz Hashim Jasin

Naib Ketua
Ustaz Salleh Sani Harun al Hafiz.

************************************************

KEPIMPINAN DEWAN PEMUDA PAS PUSAT

Pengerusi Tetap
Ustaz Misbahul Munir Masduki

Timbalan Pengerusi Tetap
Sdr Aris bin Awang

Ketua
YB. Salahudin Ayub

Timbalan Ketua
Ustaz Nasarudin Tantawi

Naib Ketua
Ustaz Azman Safawi Abdul Rani

Ahli Jawatankuasa
Ustaz Nik Abduh Nik Abdul Aziz
Ustaz Riduan Mohamaad Nor
YB Mohd Zaki Ibraim
Ustaz Mohd Nazri Chik
Sdr Ahmad Sabki Yusof
Ustaz Musoddak Ahmad
Ustaz Ahmad Bahaiki Atiqullah
Ustaz Kamal Ashari
Sdr Arifin Deraman
Ustaz Norazli Musa
Ustaz Sallehen Mukhyi
Sdr Zolkharnain Abidin Al-Hafiz

Pemeriksa Kira-kira
Sdr. Muzamil Hafiz
sdr. Jamel Saring

************************************************

KEPIMPINAN DEWAN MUSIMAT PAS PUSAT

Pengerusi Tetap
Norhashimah Deraman

Timbalan Pengerusi Tetap
Wan Hamidani Wan Ahmad

Ketua
Ustazah Nuridah Mohamed Salleh

Timbalan Ketua
Ustazah Wan Hasrina Wan Hassan

Naib Ketua
Ustazah Siti Zailah Md Yusof

Ahli Jawatankuasa
Senator Wan Ubaidah
Mastura Ahmad
Dr Siti Mariah Mahmud
Senator Mumtaz Mat Nawi
Aiman Athirah al-Jundi
Nurul Huda Yusof Rawa
Dr Halimah Ali
Rosiah Salleh
Fatimah Ibrahim
Dr Rosni Adam
Munirah Athirah Hasan Adli

Pemeriksa Kira-kira
Farah Ahmad
Asmah Daroni

Sumber: Blog DPPWP. Gambar sebahagian pimpinan boleh dilihat di sini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...