Sunday, January 21, 2007

Latihan Gayong keempat

untuk makluman, latihan gayong ke-2 tak gi sebab ada Family Day company dan latihan ke-3 tak gi sebab ada meeting.

apa ya nak disampaikan? takde apa sangat cuma mlm tu dapat kembali buah-buah tapak (atau buah kunci mati) ke-8 smpai ke-14. dapat juga pentas dua. Pentas ni ialah jurus-jurus pembuka kunci. Namun, kunci gayong ni hanya boleh dibuka apabila ianya belum dimatikan. Macam mana? Itu cite dalam gelanggang laa.

Latihan dalam padang yang becak... memang berkubang sungguh hari tu. Sorang2 tu mcm kerbau lama tak masuk bendang... yang bersih ada juga... sebab tak main pentas & kunci bersih laa badan tu.

seperti biasa, lepas habis latihan dapat sedikit pesan dr cikgu. Pesannya kali ni lebih kepada menyuruh sesiapa saja yang belum belajar seni beladiri supaya belajar laa. Jangan tunggu 13 Mei berlaku baru nak minta diajarkan apa2...dah terlambat kalu saat sebegitu muncul lagi tp kita tak bersedia dengan ilmu di dada. Malam tu ramai tak turun may be sebab hujan... Jadi cikgu jugak berpesan supaya yang dah bergelanggang tu turun laa berlatih. Practices make perfect.

OK lah dah tak tahu nak tulis apa dah. Mulai minggu depan latihan akan diadakan pada Khamis malam dan Ahad malam. Siapa2 nak join dipersilakan.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...