Friday, June 23, 2006

hidup yang penuh dgn passwords...

Banyak laa password yang perlu diingat.. tp diri ini masih yakin, otak manusia mampu utk mengingat banyak perkara… Cuma dlm suasana kije yang semakin rushing dan mencabar ni banya perkara lain yang perlu diingat…selain dp passwords yang byk tu…
Password emel:6(satu emel utk pmi, satu main email, satu email utk friendster, satu emel yahoo yg intergrate dgn website, dan emel hotmail yg mula2 dulu buat…dan jugak emel outlook kat office…)
Password website:2(satu yg intergrated dgn yahoo mail… dan se lg password website yg berbayar tu…)
Password internet banking:2(bankislam.biz & channel-e BCB)
Password yg work related:4..(TIS, ESS, Crystal Report, DB2 admin…)
Password lain:(Friendster, blogspot, muslimspace, Brainbench, Narutofan, narutodownload, narutocentral, yahoo groups yang integrate dgn yahoo briefcase aku…adobe edge newsletter, TMNet Mall, )
Password simkad handset…
Dan passwords bg dokumen2 dlm PC kat umah yang level sekuriti dia tinggi… alahai… banyaaaaaaakk.....

4 comments:

nbn said...

Ada cara untuk guna hanya satu password untuk semua tu....

tengku azri said...

nop...
ada password tertentu e.g internet banking ada expiry date dia n each password renewal cant be as same as the previous one.
ada jugak password yg require alphanumeric...kalu tak alphanumeric, tak blh jalan password tu...
takpe takde hal...
semua password sama je...bahaya jugak....

Anonymous said...

rajinnyer create banyak password...
sendiri buat, sendiri tanggung.
kenapa mesti mempersoalkannya?

tengku azri said...

tak juga... ada password yang mmg kena alphanumeric... sampai tempoh dia kena tukar e.g bankislam.biz...dan tak boleh tukaq kpd the previous same password...
standard laa tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...