Sunday, February 19, 2006

MU lwn Liverpool: a comment

diri ini sempat menyaksikan sedikit 1st half and full 2nd half match yang berlangsung pada malam semalam. diri ini adalah fan MU, wpun xde laa smpai die hard fan...

ini kata EPL website:

Liverpool followed up their midweek Barclays Premiership triumph over Arsenal with another major scalp when they ended Manchester United's hopes of a cup double.
Peter Crouch’s first-half header was enough to win this fiercely competitive FA Cup fifth round tie, the first time Liverpool have beaten United in the competition for 85 years.
It was manager Rafael Benitez’s first success over Liverpool’s local rivals since he took over at Anfield, and his men held out against a furious late United onslaught, the visitors losing substitute Alan Smith to a broken leg and dislocated ankle in injury time.
SMITH SUFFERS BROKEN LEG
Smith’s left ankle buckled underneath him as he tried to block a shot from a Liverpool free-kick and was clearly in severe pain as he was carried off on a stretcher.
After 18 minutes the home side's constant aerial assault almost saw Liverpool take the lead. Steven Gerrard’s free-kick was met by a Harry Kewell flick that Edwin van der Sar superbly turned away at full stretch.
But from the resulting corner, Liverpool were ahead. Gerrard’s corner was played short to Steve Finnan and when the swirling cross arrived in the box, Crouch rose with a towering header that Van der Sar reached but could only push onto a post before the ball rolled into the net.

boleh tahan jugak laa match semalam w/pun tak byk shot yang dibuat. beberapa peluang MU disia-siakan oleh kelemahan penyudah sek-sek mereka sendiri. semua striker, nistelrooy, rooney, & ronaldo nmpaknya dikawal dgn ketat sekali.

paling kesian kat alan smith laa. masa tu dah nak abih game dah, liverpool dpt 1 freekick lbh kurang 35meter dr goal MU. dia yg lbh kurang 9-10minit masuk ganti darren fletcher kalu tak silap, cuba block free kick tu. akibatnya bola yang laju gile tu kena ankle dia... (semalam aku tgk kena belakang lutut kaki kiri...).. rebah dia, mula2 semua tak perasan. masa tu bola dah smpai kat side Liverpool dah. player MU jerit2 kat pengadil ttg injury smith. mmg tgk smalam pucat biru laa muka si alan smith ni. maka dia diusung keluar laa. coverage penuh pasal cite ni ada kat link yang kale hijau kat atas.

banyak jugak kat kuning yang kuar semalam yg didominasi oleh player Liverpool.

MU dpt byk freekick dlm jarak dkt dgn kotak penalti Liverpool tp, semcm tak tau kenapa semua penyudah tak berapa power la...

OK laa. sebab FA cup ni akan ada 1 lagi match main kat stadium MU, Old Trafford, kita akan tgk bagaimana kesudahannya fight ni.

sekarang kita akan concentrate kpd matches Champion League (Liga Juara-Juara Eropah), match pd 21/2 ni. yg best dan jadi tumpuan, Real Madrid vs Arsenal dan Barcelona vs Chelsea. 1st leg sekitar 21-22/2 & 2nd leg sekitar 7-14/3. Full fixtures below and linked from here:

  • Bayern Munich vs AC Milan Tue 21 Feb 06 19:45
    Benfica vs Liverpool Tue 21 Feb 06 19:45
    PSV vs Lyon Tue 21 Feb 06 19:45
    Real Madrid vs Arsenal Tue 21 Feb 06 19:45
    Ajax vs Inter Milan Wed 22 Feb 06 19:45
    Chelsea vs Barcelona Wed 22 Feb 06 19:45
    Rangers vs Villarreal Wed 22 Feb 06 19:45
    Werder Bremen vs Juventus Wed 22 Feb 06 19:45
    Barcelona vs Chelsea Tue 07 Mar 06 19:45
    Juventus vs Werder Bremen Tue 07 Mar 06 19:45
    Villarreal vs Rangers Tue 07 Mar 06 19:45
    AC Milan vs Bayern Munich Wed 08 Mar 06 19:45
    Arsenal vs Real Madrid Wed 08 Mar 06 19:45
    Liverpool vs Benfica Wed 08 Mar 06 19:45
    Lyon vs PSV Wed 08 Mar 06 19:45
    Inter Milan vs Ajax Tue 14 Mar 06 19:45
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...