Saturday, February 11, 2006

moto la pulak problem...

pagi selasa tu, terpaksa laa tukar plag moto yg baru sblm pi kuliah... dan sehari naik... ptg rabu tu dah tak hidup... cek-cek x dpt juga... bateri OK... minyak ada...

tp bila abang (izam) aku cek semalam (10/02), rupa2nya kena tarik choke dulu br hidup... motor ex5 choke dia bukan kat handle kiri tu... sejuk enjin tu (tp masa tinggal 1mggu cuti hr tu blh & senang plak start....)

bila time takde motor tempoh hari kena laa naik bas pi kuliah.... akan ada possibility utk duk sebelah org pempuan... pernah juga ada muslimat yg nengok... alahai.... jenuh juga....apa istilahnya? jatuh thiqah? lbh kurang la.... ntahlah... harap2 depa paham laa....

teringat masa kat KISAS dulu.... kalu kluar bandar je.... kalu muslimat kisas dulu ada yg rela duk sebelah cina/india dp duk sebelah muslimin KISAS sendiri... kwn2 duk cerita... apa laa smpai begitu takut sekali.... dah laa duk sebelah laki juga... cina and india.... case2 ni ada tp bilangan tak tau laa...

ada juga yg duk sebelah muslimin KI tu... bila dia di'ancam' ... ada satu cite kwn nak balik melaka.... dlm bas yg tgh gerak tu tiba2 ada sorang muslimat pi tempat dia (muslimin) bgtau dia kena kacau.... langkah terselamat & terbaik muslimin KI tu duk laa sebelah dia...selepas bg warning kat laki yang kacau kwn seKISAS dia ni. muslimat tu amat berterima kasih dgn muslimin tu... dua2 la ni duk oversea, sorang kat barat sorang kat timur tengah kalu tak silap...

OK laa kita jumpa dlm lain pny celoteh lak...

1 comment:

Inqilaab said...

jika saya di tempat pompuan tu, sama ada saya berdiri tak duduk duduk atau dengan selambanya saya pegi duduk tepi orang saya kenal. takkan tak caya kot sesama sendiri... aduhai, camana Islam nak berkembang kalo lelaki dan pompuan yg wat keja sesama pun berprasangka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...